Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

No image
29.10.2013

Ανακοίνωση Επιτροπής Ιεραρχίας Νταν και Επιμόρφωσης

ANAKΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Παρακαλούμε πολύ όλους τους κατόχους νταν να συμπληρώσουν την συνημένη δήλωση και την στείλουν στο director@hjf μέχρι το τέλος του χρόνου,   προκειμένου να γίνει καταγραφή όλων των νταν.

Δήλωση Νταν (.docx)
Ο παγκόσμιος θαυμασμός για την ελληνική παρουσία στο U21 καλά κρατεί... Ο παγκόσμιος θαυμασμός για την ελληνική παρουσία στο U21 καλά κρατεί...
Η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος U21 έπεσε χθες το βράδυ στην Λιουμπλιάνα, ωστόσο ο θαυμασμός των παραδοσιακών δυνάμεων του τζούντο για το ελληνικό «θαύμα» δεν λέει να κοπάσει...
28.10.2013

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

No image Ξημερώματα Τρίτης η επιστροφή της ομάδας από το Παγκόσμιο U21
Ξημερώματα Τρίτης η επιστροφή των Ελλήνων θριαμβευτών από την Λιουμπλιάνα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21...
Φωτο-στιγμιότυπα από τα ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο U21 Φωτο-στιγμιότυπα από τα ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο U21
Φωτο-στιγμιότυπα από τον τελικό του ομαδικού ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 που φιλοξενήθηκε στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας...
27.10.2013

«Ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική ανδρών U21

«Ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική ανδρών U21 «Ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική ανδρών U21
Ιστορία έγραψε η ελληνική ομάδα ανδρών U21 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιουμπλιάνα, φτάνοντας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου...
27.10.2013

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

No image
27.10.2013

«Ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική ανδρών U21

Κάθε παραμύθι έχει αίσιο τέλος... Το παραμύθι της ελληνικής ομάδας ανδρών U21 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιουμπλιάνας, μπορεί να μην ήταν χρυσό, ήταν όμως ιστορικό! Γιατί είναι γεγονός ότι οι Γιώργος Αζωίδης, Ρομάν Μουστόπουλος, Αλέξης Ντανατσίδης, Μιρμάν Ηλιάδης, Τζιβάν Κελισιάν, Νταβίντ Καρακλίδης και Γιώργος Μαλιαρόπουλος έγραψαν Ιστορία στη μεγαλύτερη διοργάνωση των Νέων μέσα στο 2013. Με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις σειρές αγώνων έφτασαν στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στη σλοβενική πρωτεύουσα και το οποίο απέφερε στη χώρα μας συνολικά τρία μετάλλια. Μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει και στο χρυσό μετάλλιο, αν η διαιτησία στον τελικό με τους Γεωργιανούς, δεν αδικούσε κατάφωρα τον Ρομάν Μουστόπουλο και ενώ ήδη η εθνική μας βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 (χάρη στη νίκη του Αζωίδη). Το τελικό 4-1 υπέρ των Γεωργιανών, έφερε την ελληνική ομάδα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών, σε ακόμη μία μοναδική στιγμή για το ελληνικό τζούντο την τελευταία 12ετία.

Η ελληνική ομάδα στη φάση των ομίλων νίκησε τις Πολωνία και Κορέα, ενώ στον ημιτελικό έκαμψε με σκορ 3-2 μια από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στην Ευρώπη, την Ολλανδία. Οι «οράνιε» νωρίτερα είχαν αποκλείσει τους Ιάπωνες, κάτι που δεν επηρέασε το έργο των Ελλήνων τζουντόκα, οι οποίοι και έφτασαν με σχετική άνεση στη νίκη.

Στον τελικό, ο Αζωίδης άνοιξε... ταμείο (1-0), όμως η άδικη ήττα του Μουστόπουλου έφερε τα πάνω-κάτω με αποτέλεσμα η ομάδα μας να περιοριστεί στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης. Την τρίτη θέση στο ομαδικό των ανδρών κατέλαβαν Ιαπωνία και Ουκρανία που επικράτησαν της Σλοβενίας και της Ολλανδίας αντίστοιχα.

Να θυμίσουμε ότι στα ατομικά, η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -81 κιλά με τον Αλέξη Ντανατσίδη και το χάλκινο στα -73 κιλά με τον Ρομάν Μουστόπουλο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗΣ (πρόεδρος ΕΟΤ):  "Είναι μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό τζούντο-τα παιδιά έκαναν έναν άθλο. Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα αν και, χωρίς να είμαι αχάριστος, πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε και το χρυσό. 'Εχουμε μια σπουδαία ομάδα, μια dream team που συγκαταλέγεται σταθερά πλέον στις κορυφαίες του κόσμου και που μπορεί να κατακτήσει το απόλυτο. Αυτοί οι σπουδαίοι αθλητές έχουν κάνει σκληρή και προγραμματισμένη δουλειά εδώ και πολά χρόνια, έχουν κοπιάσει και έχουν θυσιάσει πολλά. Κυριάρχησαν επί ιστορικών υπερδυνάμεων του χώρου, δείχνοντας ποιοί είναι. Προέρχονται από τη βάση, από τα σπλάχνα του αθλήματος και έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμη και σε επίπεδο αντρών. Αφιερώνω το μετάλλιο σ΄αυτούς, το δικαιούνται με το παραπάνω".

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ (εθνικός προπονητής): "Είναι μια μεγάλη στιγμή για το ελληνικό τζούντο, ένα μετάλλιο που με κάνει πολύ χαρούμενο και υπερήφανο. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια επιτυχία που προσωπικά όμως μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Κι αυτό γιατί θεωρώ ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο, είχαμε τη δυνατότητα, αλλά κάποιες καταστάσεις μας εμπόδισαν να το πετύχουμε. Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο σ΄αυτά τα παιδιά, γιατί έκαναν έναν άθλο και πραγματοποίησαν νίκες κόντρα σε μεγάλους και δύσκολους αντιπάλους. Το γεγονός ότι φεύγουμε με ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο ατομικό και ένα αργυρό στο ομαδικό, δείχνει ποιοί είμαστε και ότι το ελληνικό τζούντο, τα καταφέρνει πάντα να βρίσκεται στην κορυφή. Πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη επιτυχία και έπεται συνέχεια."

Φωτο-στιγμιότυπα από τα ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο U21

Φωτο-στιγμιότυπα από τα ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο U21 Φωτο-στιγμιότυπα από τα ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο U21
Φωτο-στιγμιότυπα από τα ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 που φιλοξενείται στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας...
26.10.2013

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

No image
25.10.2013

Παγκόσμιος πρωταθλητής στους νέους ο Αλέξης Ντανατσίδης

Η ψυχή του Αλέξη Ντανατσίδη «μίλησε» στην Λιουμπλιάνα. Ο 20χρονος τζουντόκα, μερικές μόλις εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του (που του στοίχισε το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U21 του Σεράγεβο), ανέβασε την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων που φιλοξενείται στην Λιουμπλιάνα. Υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, σημείωσε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες της κατηγορίας των -81 κιλών και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αυτό είναι το πέμπτο σημαντικό μετάλλιο στην καριέρα του Έλληνα τζουντόκα, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει κατακτήσει δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό U17 (2008 Σεράγεβο) και U20 (2012 Πόρετς), ενώ έχει στην κατοχή του και δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο U17 του 2009 (Βουδαπέστη) και στο Ευρωπαϊκό U17 της ίδιας χρονιάς (Κόπερ).

Ο Ντανατσίδης, ήταν ο πρωταγωνιστής του πέμπτου ελληνικού μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 (πρώην U20). Επτά χρόνια μετά το χρυσό του Ταριέλ Ζιντιρίδη, ο Ντανατσίδης έφτασε με σχετική ευκολία στον ημιτελικό των -81 κιλών σημειώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Επικράτησε κατά σειρά του Νοτιοκορεάτη Γιουγιόνγκ Λιμ, του Ιβάν Ντουάρτε από την Αργεντινή, καθώς και του Αζέρου Μαμανταλί Μεχντίγιεφ. Μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον ημιτελικό με τον Γερμανό Ρόμπιν Γκούτσε, ενώ στον τελικό νίκησε και τον Ιάπωνα Κενία Κοχάρα (με Ippon μετά από Osaekomi-waza σε χρόνο 1:01), φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το δεύτερου μεταλλίου για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά από το χάλκινο που πήρε χθες, στην κατηγορία των -73 κιλών, ο Ρομάν Μουστόπουλος.

Παράλληλα, εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από την 5η θέση της κατηγορίας των -63 κιλών, πραγματοποίησε και η Ελισάβετ Τελτσίδου. Με τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, έφτασε μια «ανάσα» από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ωστόσο η αγωνιστική της παρουσία κρίνεται άκρως ικανοποιητική. Όσον αφορά τον Τζιβάν Κελισιάν στα -90 κιλά, γνώρισε μία ήττα στον πρώτο αγώνα και αποκλείστηκε πρόωρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιάννης Καφενταράκης (πρόεδρος ΕΟΤ): "Νιώθω πολύ χαρούμενος γι΄αυτόν τον μεγάλο άθλο. Πρόκειται για μια τεράστια νίκη που μάλιστα επετεύχθη ενάντια σε έναν Ιάπωνα αθλητή. 'Ολοι οι κόποι και η σκληρή προετοιμασία του Αλέξη δικαιώθηκαν και αποδείχτηκε ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς θυσίες και προγραμματισμό. Είναι ένας μεγάλος αθλητής με ψυχικά αποθέματα και με τεράστια θέληση που φάνηκαν σ΄όλους τους αγώνες που έδωσε και φυσικά στον τελικό. Παρά τον τραυματισμό του, αλλά και την ατυχία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν από ένα μήνα, μπόρεσε και βρήκε το σθένος και με υπερπροσπάθεια δύο εβδομάδων ουσιαστικά, βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου. Φυσκά, τα συγχαρητήρια ανήκουν σ΄αυτόν, αλλά και στον εθνικό προπονητή Νίκο Ηλιάδη, όπως και στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας που βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις".

Αλέξης Ντανατσίδης: "Νιώθω τέλεια, δεν υπάρχουν λόγια-και πολύ μεγάλη υπερηφάνεια στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. 'Ολα ήρθαν μέσα από πολύ σκληρή δουλειά και θυσίες, οι προπονητές μας ήταν πάντα δίπλα μας και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα απολύτως, δεν θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε μετάλλιο. Παρά τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις της χώρας και τη χαμηλή επιχορήγηση στην ομοσπονδία μας είχαμε ανθρώπους να μας στηρίξουν. Και περισσότερο απ΄όλους τον προπονητή μας, τον Νίκο Ηλιάδη, που έκανε τα πάντα για εμάς και έβαλε μάλιστα και χρήματα από την τσέπη του για να μπορέσουμε όλοι μας να κάνουμε προετοιμασία στο εξωτερικό. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά και όσους με στήριξαν και χάρηκαν για την επιτυχία μου. Πολλά οφείλω και στον Ηλία Ηλιάδη, τον μεγάλο αυτό αθλητή που κάνω προπονήσεις δίπλα του, που με συμβουλεύει και με διδάσκει μέσα απ΄την τεράστια εμπειρία του. Οι επιτυχίες όλων των συναθλητών μου αποδεικνύουν ότι γίνεται συστηματική δουλειά στην ομσπονδία και ότι υπάρχει σταθερότητα και μέλλον στο ελληνικό τζούντο".

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

No image
24.10.2013

Χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στους νέους ο Μουστόπουλος

Ήταν να μην πάρει φόρα! Ο Ρομάν Μουστόπουλος, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο Σεράγεβο, σήμερα κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας. Στη διοργάνωση που φιλοξενείται στη Λιουμπλιάνα, ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ. Ι. Ρέντη, σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στα -73 κιλά και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο, το τέταρτο στην ιστορία του ελληνικού τζούντο στους νέους. Όσον αφορά τον χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους στα -66 κιλά, Γιώργο Αζωίδη, σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες και αποκλείστηκε πρόωρα, όπως και ο Μιρμάν Ηλιάδης (μία νίκη, μία ήττα).

Ο Μουστόπουλος έφτασε αήττητος μέχρι τα προημιτελικά, αφού επικράτησε κατά σειρά των Νούνο Σαράιβα (Πορτογαλία) και Αγκίφ Σαφαρλί (Αζερμπαϊτζάν). Στον τελικό του δ` προκριματικού γκρουπ, ο νεαρός τζουντόκα γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο Ιμρανμπέκ Γκαμπάσοφ με αποτέλεσμα να πέσει στα ρεπεσάζ. Με δύο μεγαλειώδεις νίκες, επί των Μαγκντιέλ Εστράδα (Κούβα) και Αρτούρ Μαργκελιντόν (Καναδάς) έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, δίνοντας συνέχεια στο σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων που πραγματοποιούν οι νεαροί Έλληνες τζουντόκα και μέσα στο 2013.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρομάν Μουστόπουλος: "Είμαι ευχαριστημένος από το χάλκινο μετάλλιο, χάρηκα πολύ που ανέβηκα στο βάθρο. Ωστόσο έκανα κάποια λάθη που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Νομίζω ότι μπορούσα να το κατακτήσω αν πρόσεχα κάποιες λεπτομέρειες. Πάλι καλά όμως που οι προσπάθειες και κόποι μου ανταμείφθηκαν έστω και με ένα χάλκινο. Θέλω να ευχαριστήω όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και με βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και σκληρών προπονήσεων. Το γεγονός ότι είμαστε πάντα μέσα στα μετάλλια, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύει τη σταθερότητά μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο του ελληνικού τζούντο"

Νίκος Ηλιάδης (εθνικός προπονητής): "Ο Ρομάν έπρεπε να είναι πρώτος-μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, το "είχε". Από τη μία είμαι λίγο στενοχωρημένος γιατί είχε όλες τις δυνατότητες για το καλύτερο, από την άλλη, νιώθω ικανοποιημένος και υπερήφανος για τη θέση στο βάθρο. Η επιτυχία του είναι μάλιστα μεγάλη αν λαβουμε υπόψιν ότι κανείς απ΄τους αθλητές που κατέκτησαν προ μηνός μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν κατάφεραν να διακριθούν εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να φορμαριστεί ένας αθλητής δύο φορές μέσα σε ένα μήνα και μπράβο στον Ρομάν που τα κατάφερε".

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

No image H 28η Οκτωβρίου είναι «εθνική γιορτή» και για το τζούντο
Στις 28 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Οικογένεια του Judo γιορτάζει την γέννηση του Ιδρυτή της Τζιγκόρο Kάνο και συνεκδοχικά την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλήματος...
24.10.2013
No image
24.10.2013

Το διήμερο 2-3/11 το διεθνές τουρνουά του Φίλιππου Αμυνταίου

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΄΄ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΄΄ Αμυνταίου σε συνεργασία με την EO Tζούντο, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το δήμο Αμυνταίου θα διοργανώσει το Διεθνές Τουρνουά  Τζούντο Αμυνταίου στις 2-3 Νοεμβρίου 2013 για τις κατηγορίες: JUNΙORS A-B, ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α-Β, ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β’, ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ(άνω των 17 ετών).

Οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμυνταίου με ώρα έναρξης 10:30.

Προκήρυξη, πρόγραμμα και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ
No image
24.10.2013

Το διήμερο 2-3/11 το διεθνές τουρνουά του Φίλιππου Αμυνταίου

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΄΄ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΄΄ Αμυνταίου σε συνεργασία με την EO Tζούντο, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το δήμο Αμυνταίου θα διοργανώσει το Διεθνές Τουρνουά  Τζούντο Αμυνταίου στις 2-3 Νοεμβρίου 2013 για τις κατηγορίες: JUNΙORS A-B, ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α-Β, ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β’, ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ(άνω των 17 ετών).

Οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμυνταίου με ώρα έναρξης 10:30.

Προκήρυξη, πρόγραμμα και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ
No image Κανονισμός DAN
Ιεραρχία και διαβαθμίσεις Dan στο Tζούντο. Κανονισμοί...
24.10.2013

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

No image
23.10.2013

Με επτά αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21

Έξι αθλητές και μία αθλήτρια θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 που διεξάγεται από σήμερα έως και το Σάββατο στην Λιουμπλιάνα. Στη διάθεση του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη, θα βρίσκονται οι Γιώργος Αζωίδης (-66κ.), Μιρμάν Ηλιάδης (-66κ.), Νταβίντ Καρακλίδης (-100κ.),  Τζιβάν Κελισιάν (-90κ.), Ρομάν Μουστόπουλος (-73κ.), Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ.) και Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ.).

Πρώτοι στοι «μάχη» της διάκρισης θα ριχτούν αύριο οι «χρυσοί» πρωταθλητές Ευρώπης στους νέους πριν από μερικές εβδομάδες στο Σεράγεβο, Αζωίδης και Μουστόπουλος, αλλά και ο Μιρμάν Ηλιάδης. Την Παρασκευή θα αγωνιστούν οι Τελτσίδου, Ντανατσίδης και Κελισιάν, ενώ η ελληνική αυλαία θα πέσει το Σάββατο με τη συμμετοχή του Καρακλίδη.

«Τα δείγματα που είχαμε πριν από μερικές εβδομάδες στο Σεράγεβο και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Κατακτήσαμε δύο χρυσά μετάλλια, την τρίτη θέση στον πίνακα μεταλλίων, ενώ είχαμε και την ατυχία με τον Ντανατσίδη που θα μπορούσε άνετανα ανέβει στο βάθρο των νικητών. Τα δεδομένα στη διοργάνωση της Λιουμπλιάνα είναι πλέον διαφορετικά αφού πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην αποστολή, είναι έτοιμα να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί. Είμαστε αισιόδοξοι», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Η Ελλάδα έχει επτά χρόνια να κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 (από εφέτος U21). Το 2006, στον Άγιο Δομίνικο, ο Ταριέλ Ζιντιρίδης ήταν πρώτος στην κατηγορία των -66 κιλών, ενώ οι Αλέξανδρος Γκορντέεφ και Θεόδωρος Μασμανίδης ήταν τρίτοι στα -60 και -90 κιλά αντίστοιχα.

Το «παρών» στη διοργάνωση της σλοβενικής πρωτεύουσας θα δώσει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ), Γιάννης Καφενταράκης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

No image Επιστολή που αφορά τους βετεράνους (συνημμένα αίτηση)
Επιστολή που αφορά τους βετεράνους. Δια στόματος του προέδρου των βετεράνων, Δημήτρη Μαρτάκη...
21.10.2013
No image Εξετάσεις για 1ο, 2ο, 3ο και 4ο στην Θεσσαλονίκη
Εξετάσεις για 1ο, 2ο, 3ο και 4ο στην Θεσσαλονίκη. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στην Αίθουσα ΑΡΗΣ Judo Club...
21.10.2013
No image Ανακοίνωση από Επιτροπής Ιεραρχίας Νταν και επιμόρφωσης
Σεμινάριο για 1ο, 2ο, 3ο και 4ο DAN νήσων. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης 9:00 π.μ. στο δημοτικό στάδιο Καλλιπάτειρα στην περιοχή Καρακόνερο...
21.10.2013
No image Επιτροπή Ιεραρχίας Νταν και Επιμόρφωσης: Χρονοδιάγραμμα 2013-15
Χρονοδιάγραμμα 2013-2015 από την Επιτροπή Ιεραρχίας Νταν και Επιμόρφωσης...
21.10.2013

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Ηλίας Ηλιάδης καλεσμένος στην «Αθλητική Κυριακή» της ΔΤ

No image
17.10.2013

Διόρθωση για τη συνέντευξη του Ηλία Ηλιάδη

Εκ παραδρομής, σε προηγούμενη ανάρτηση, γράφτηκε ότι ο Ηλίας Ηλιάδης φιλοξενήθηκε στην "Αθλητική Κυριακή" της ΔΤ. Το σωστό είναι ότι ο 'Ελληνας ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, μίλησε στην "Αθλητική Κυριακή" της ΝΕΤ.
No image
15.10.2013

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ιεραρχίας και DAN

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DAN ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ DAN   ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ DAN

Εξαιτίας της μη πληρότητας συμμετοχών, το σεμινάριο για 1ο ,2ο ,3ο και 4ο dan, μετατίθεται για τον Ιανουαρίου  2014, σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα. Θα ανακοινωθεί εκ νέου αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής που έχουν σταλεί, ισχύουν. Οι δε άλλες που θα προκύψουν παρακαλούμε όπως  σταλούν δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Διεθνές Τουρνουά Τζουντο "SAKURA"

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ
SAKURA ΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
 
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
JUDO

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

No image
9.10.2013

Στις 20/11 το πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων

Το πρωτάθλημα τζούντο Ενόπλων Δυνάμεων θα διεξαχθεί στις 20/11/2013 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γ.Σ. στην Αθήνα (Λεωφ. Βασιλίσσης Ολγας 2). Παρακαλούνται οι στρατευμένοι αθλητές στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας όπως έρθουν σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη χορήγηση άδειας συμμετοχής τους στους υπόψη αγώνες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΤ
No image
8.10.2013

Ανακοίνωση από Επιτροπή Ιεραρχίας Νταν και επιμόρφωσης

Σεμινάριο για 1o - 2o - 3o - 4o DAN στην ΑΘΗΝΑ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Αθήνα το Σαββάτο και την Κυριακή 19-20 Οκτωβρίου 2013 με ώρα έναρξης 9:00 π.μ. στην αίθουσα τζούντο του Αγίου Κοσμά, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο.

Οι  αιτήσεις των  συμμετεχόντων μαζί με μια πρόσφατη φωτογραφία  θα πρέπει να αποσταλούν στους υπευθύνους επικοινωνίας των επίτροπων Ιεραρχίας και Νταν στην όποια ανήκει ο εξεταζόμενος (κα Αλεξία Κουρτελέση,email: al.kourtel@yahoo.gr καθώς και στο email της EOT, directorhjf@yahoo.gr )  μόνον μέσω του συλλόγου στον οποίο ανήκουν .

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 10 Οκτώβριου  2013

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Επιτροπής Ιεραρχίας Νταν και επιμόρφωσης πατώντας εδώ
No image
8.10.2013

Ανακοίνωση από Επιτροπή Ιεραρχίας Νταν και επιμόρφωσης

Σεμινάριο για 1o - 2o - 3o - 4o DAN στην ΑΘΗΝΑ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Αθήνα το Σαββάτο και την Κυριακή 19-20 Οκτωβρίου 2013 με ώρα έναρξης 9:00 π.μ. στην αίθουσα τζούντο του Αγίου Κοσμά, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο.

Οι  αιτήσεις των  συμμετεχόντων μαζί με μια πρόσφατη φωτογραφία  θα πρέπει να αποσταλούν στους υπευθύνους επικοινωνίας των επίτροπων Ιεραρχίας και Νταν στην όποια ανήκει ο εξεταζόμενος (κα Αλεξία Κουρτελέση,email: al.kourtel@yahoo.gr καθώς και στο email της EOT, directorhjf@yahoo.gr )  μόνον μέσω του συλλόγου στον οποίο ανήκουν .

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 10 Οκτώβριου  2013

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Επιτροπής Ιεραρχίας Νταν και επιμόρφωσης πατώντας εδώ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013



 

No image
8.10.2013

Συνάντηση Ανδριανού με Καφενταράκη και Ηλιάδη

Τη στήριξη και συμπαράστασή του στο ελληνικό τζούντο εξέφρασε ο Yφυπουργός Aθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος δέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννη Καφενταράκη και τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι επιτυχίες της χρονιάς, οικονομικά θέματα, αλλά και η διοργάνωση από τη χώρα μας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18 το 2014.

Ο κ. Ανδριανός ανέφερε: "Γνωρίζω καλά για τα μετάλλια και τις επιτυχίες που φέρνουν στις διεθνείς διοργανώσεις οι Ελληνες αθλητές και είμαι πολύ υπερήφανος. Θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για την οικονομική στήριξη της ομοσπονδίας και την ενίσχυση των σωματείων, ενώ με χαρά διαπιστώνω ότι τα χρήματα της Πολιτείας πηγαίνουν στους αθλητές, στην προετοιμασία και ανάπτυξη του αθλήματος και όχι σε "πάγια" έξοδα της ομοσπονδίας. Θέλω να είμαι αντικειμενικός στις επιχορηγήσεις όλων των ομοσπονδιών και βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και επιτυχιών που φέρνουν. Γνωρίζετε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά ό,τι μπορώ, θα δώσω. Όσο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 που διοργανώνει η χώρα μας, θα κάνω το καλύτερο δυνατόν ενώ αρωγός θα είναι και ο ΟΠΑΠ."

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καφενταράκης είπε: "Οι επιτυχίες του ελληνικου τζούντο είναι πολλές και συνεχείς. Θεωρούμε ότι η επιχορήγηση στην ομοσπονδίας μας, δεν ειναι αντίστοιχη των διακρίσεων-σεβόμαστε τα άλλα αθλήματα, αλλά πιστεύουμε ότι πολλά, με χαμηλές "επιδόσεις" δεν δικαιούνται τα ποσά που παίρνουν. Θα επιθυμούσαμε μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στα κριτήρια. Επιπλέον τα "πάγια" έξοδά μας είναι ελάχιστα, ακριβώς γιατί δίνουμε έμφαση στους αθλητές, αγώνες και ανάπτυξη του αθλήματος. Βλέπετε ότι το ελληνικό τζούντο είναι πάντα μέσα στις επιτυχίες και τα μετάλλια και όλα αυτά έρχονται, εκτός των άλλων, με  την οικονομική ενίσχυση και την αρωγή της Πολιτείας τις οποίες και δικαιούμαστε."

Ο Νίκος Ηλιάδης τόνισε: "Συμμετέχουμε σε 40 διοργανώσεις το χρόνο, σε μεγάλους διεθνείς αγώνες και είμαστε συνεχώς στο βάθρο των νικητών. Δίκαια, πιστεύω, ζητάμε περισσότερα χρήματα, ώστε να παραμείνουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε, αλλά και να ανέβουμε ψηλότερα. Θα χρειαζόμασταν κι άλλους ομοσπονδιακούς προπονητές, αλλά δουλεύω μόνος μου με μεγάλη πίεση εδώ και χρόνια για να κάνουμε οικονομία, ενώ από το 2010 δεν έχω πάρει τα πριμ που προβλέπονται από το νόμο για τα χρυσά μετάλλια και τις άλλες μεγάλες επιτυχίες. Διαπιστώνω ότι άλλα αθλήματα που δεν συμμετέχουν καν σε διεθνείς αγώνες, έχουν μεγάλη επιχορήγηση. Το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη και νομίζω ότι σύμφωνα με αυτή το άθλημα όπου ακούγεται παγκόσμια ο εθνικός ύμνος θα έπρεπε να επιβραβεύεται καλύτερα οικονομικά."

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

No image
4.10.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο  διοργανώνει προκριματικούς αγώνες για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας εφήβων (γεννηθέντες 1997, 1998, 1999) για το 2014 στη Λάρισα, στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2013. Ο ακριβής τόπος διεξαγωγής θα οριστεί σύντομα.

Εξοδα μετακίνησης και διαμονής/διατροφής ΔΕΝ καλύπτονται από την Ομοσπονδία, ενώ διευκρινίζεται ότι ΔΕΝ θα καταβληθούν από τους συμμετέχοντες τα συνήθη έξοδα συμμετοχής (10 ευρώ).

Σάββτο 9/11/2013   >  19.00 - 20.00  Ζύγιση
                                    20.00 - 21.00 Κλήρωση
Κυριακή 10/11/2013 > 09.00 έναρξη αγώνων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΤ

Οι επιτυχίες των αθλητών μας συνεχίστηκαν σ' ένα ακόμη τουρνουά στις Αχαρνές Αθηνών στις 11/2. Σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα ,ένα...