Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τζούντο

Ετοιμάζει βαλίτσες για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τζούντο ο 14χρονος Αιμίλιος Σιανίδης

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Η  εκπροσώπηση  στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο παίδων-κορασίδων θα είναι από την Πιερία και συγκεκριμένα από την Λεπτοκαρυά.
Ο 14χρονος αθλητής του συλλόγου «Τζούντο-Ερμής»  Αιμίλιος Σιανίδης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 5και 6 Ιουλίου στην πόλη Τέκιρνταγκ της Τουρκίας.
Μια ημέρα πριν αναχωρήσει ο ίδιος και ο προπονητής του Αθανάσιος Κατέλας μίλησαν στο Katerini-news για την προσπάθεια που κάνουν, τις  προσδοκίες τους για το πρωτάθλημα αλλά και για τις άθλιες υποδομές στις οποίες αθλούνται περίπου 40 παιδιά σε έναν σύλλογο που τιμά την Πιερία χαρίζοντας μας διακρίσεις με τους αθλητές του.

Στόχος η τριάδα

Ο 14χρονος Αιμίλιος προπονήθηκε εντατικά και είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Αισιόδοξος και μαχητικός δεν αποκλείει τίποτα από τη διεθνή διοργάνωση και φυσικά ένα μετάλλιο είναι στους στόχους του.  «Όλο αυτό τον καιρό κάνουμε σκληρή προπόνηση για να προετοιμαστώ για τους αγώνες. Είναι σκληρή η προπόνηση και επίπονη αλλά ελπίζω σε κάποια πρόκριση που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες διοργανώσεις όπως το πανευρωπαϊκό. Το όνειρο μου είναι ο Ηλίας Ηλιάδης και ελπίζω να τον φτάσω κάποια στιγμή».
Όπως ομολογεί υπήρξαν στιγμές που ένιωσε ότι κουράστηκε όμως η αγάπη του για το άθλημα,  το πείσμα και η θέληση του για διάκριση έκαναν αυτές τι στιγμές πολύ μικρές.

Σκληρή προπόνηση

Όπως επισημαίνει ο προπονητής του κ. Κατέλας οι προπονήσεις είναι καθημερινές ακόμη και δυο φορές την ημέρα, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν. Η προπόνηση είναι επίπονη και πολύ σχολαστική και  τα παιδιά επενδύουν πολύ χρόνο αφού δουλεύουν ουσιαστικά από πολύ μικρά και πολύ σκληρά. «Είναι ένα άθλημα για το οποίο θυσιάζεις διάφορα πράγματα που μπορεί να μην είναι πολλά τώρα λόγω ηλικίας, όμως αργότερα γίνονται πολύ περισσότερα» τονίζει ο προπονητής του συλλόγου.
Σε ότι αφορά το Βαλκανικό πρωτάθλημα στόχος είναι μια σίγουρη θέση στην τριάδα, η προετοιμασία του Αιμίλιου έγινε πολύ καλά χωρίς τραυματισμούς . Οι απαιτήσεις για τον Αιμίλιο θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες αφού από φέτος θα αλλάξει κατηγορία και θα αγωνίζεται στην κατηγορία των εφήβων και έτσι ανεβαίνει το επίπεδο και ο πήχης δυσκολίας.

Άθλιες εγκαταστάσεις

Ο σύλλογος έχει μια μακρά πορεία 20 χρόνων, αλλά και μια πορεία επιτυχιών αφού πέρυσι ο μοναδικός έλληνας αθλητής που διακρίθηκε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα πέρυσι ήταν από το σύλλογο «Τζούντο – Ερμής».
Ωστόσο τα 40 περίπου παιδιά αθλούνται σε άθλιες συνθήκες όπως χαρακτηριστικά λέει ο προπονητής,  σε ένα υπόγειο χώρο 60 τ.μ που το χειμώνα λειτουργεί με κλιματιστικό που δουλεύει όταν θέλει με υγρασία στο φουλ. «Είναι συνθήκες τριτοκοσμικές» λέει ο κ. Κατέλας και παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από κανέναν.  Όλες οι προσπάθειες γίνονται από την αγάπη των γονέων και των παιδιών που συνδράμουν οικονομικά για τη λειτουργία του συλλόγου και όπως δείχνουν τα πράγματα θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν, αφού δεν υπάρχει από όσο φαίνεται η πρόθεση να βοηθηθεί ο  σύλλογος και να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι επιτυχίες των αθλητών μας συνεχίστηκαν σ' ένα ακόμη τουρνουά στις Αχαρνές Αθηνών στις 11/2. Σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα ,ένα...