Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

No image
24.10.2013

Χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στους νέους ο Μουστόπουλος

Ήταν να μην πάρει φόρα! Ο Ρομάν Μουστόπουλος, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο Σεράγεβο, σήμερα κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας. Στη διοργάνωση που φιλοξενείται στη Λιουμπλιάνα, ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ. Ι. Ρέντη, σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στα -73 κιλά και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο, το τέταρτο στην ιστορία του ελληνικού τζούντο στους νέους. Όσον αφορά τον χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους στα -66 κιλά, Γιώργο Αζωίδη, σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες και αποκλείστηκε πρόωρα, όπως και ο Μιρμάν Ηλιάδης (μία νίκη, μία ήττα).

Ο Μουστόπουλος έφτασε αήττητος μέχρι τα προημιτελικά, αφού επικράτησε κατά σειρά των Νούνο Σαράιβα (Πορτογαλία) και Αγκίφ Σαφαρλί (Αζερμπαϊτζάν). Στον τελικό του δ` προκριματικού γκρουπ, ο νεαρός τζουντόκα γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο Ιμρανμπέκ Γκαμπάσοφ με αποτέλεσμα να πέσει στα ρεπεσάζ. Με δύο μεγαλειώδεις νίκες, επί των Μαγκντιέλ Εστράδα (Κούβα) και Αρτούρ Μαργκελιντόν (Καναδάς) έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, δίνοντας συνέχεια στο σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων που πραγματοποιούν οι νεαροί Έλληνες τζουντόκα και μέσα στο 2013.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρομάν Μουστόπουλος: "Είμαι ευχαριστημένος από το χάλκινο μετάλλιο, χάρηκα πολύ που ανέβηκα στο βάθρο. Ωστόσο έκανα κάποια λάθη που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Νομίζω ότι μπορούσα να το κατακτήσω αν πρόσεχα κάποιες λεπτομέρειες. Πάλι καλά όμως που οι προσπάθειες και κόποι μου ανταμείφθηκαν έστω και με ένα χάλκινο. Θέλω να ευχαριστήω όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και με βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και σκληρών προπονήσεων. Το γεγονός ότι είμαστε πάντα μέσα στα μετάλλια, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύει τη σταθερότητά μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο του ελληνικού τζούντο"

Νίκος Ηλιάδης (εθνικός προπονητής): "Ο Ρομάν έπρεπε να είναι πρώτος-μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, το "είχε". Από τη μία είμαι λίγο στενοχωρημένος γιατί είχε όλες τις δυνατότητες για το καλύτερο, από την άλλη, νιώθω ικανοποιημένος και υπερήφανος για τη θέση στο βάθρο. Η επιτυχία του είναι μάλιστα μεγάλη αν λαβουμε υπόψιν ότι κανείς απ΄τους αθλητές που κατέκτησαν προ μηνός μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν κατάφεραν να διακριθούν εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να φορμαριστεί ένας αθλητής δύο φορές μέσα σε ένα μήνα και μπράβο στον Ρομάν που τα κατάφερε".

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι επιτυχίες των αθλητών μας συνεχίστηκαν σ' ένα ακόμη τουρνουά στις Αχαρνές Αθηνών στις 11/2. Σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα ,ένα...