Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

το Βαλκανικό Πρωτάθλημα U15,


7.7.2013

Επτά μετάλλια ο ελληνικός απολογισμός στο Βαλκανικό U15

Δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα μετάλλια, ήταν ο ελληνικός απολογισμός για τις εθνικές μας ομάδες παίδων-κορασίδων Α` (U15) στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία. Οι μικροί αθλητές, παρά την (σχεδόν) εχθρική διαιτησία, ειδικά απέναντι σε τζουντόκα της οικοδέσποινας, παρουσίασαν μια άκρως ενθαρρυντική εικόνα για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας. Κατάφεραν να διπλασιάσουν τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2012 στη Βουλγαρία και σε συνδυασμό με τις δύο πέμπτες θέσεις και τις πέντε έβδομες, κέρδισαν τις εντυπώσεις.
«Τα μηνύματα που πήρα από τους νεαρούς τζουντόκα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Με σωστή διαιτησία θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει ακόμη τέσσερα μετάλλια, όμως ακόμη και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικό αριθμό διακρίσεων. Τα παιδιά αυτά, όπως και άλλα που έρχονται από πίσω, αποτελούν το μέλλον του αθλήματος. Με αυτά θα δουλεύουμε και με αυτά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και στο μέλλον. Το ευρωπαϊκό U18 που θα γίνει του χρόνου στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να δώσει σε κάποια από αυτά τα παιδιά, τη δυνατότητα να δείξουν τι αξίζουν. Χρειάζεται όρεξη για δουλειά, πάθος για διάκριση και υπομονή και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον χρόνο», είπε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των νεαρών τζουντόκα.

Η κατηγορία που αναμφίβολα έκλεψε την παράσταση από ελληνικής πλευράς, ήταν τα +73 κιλά, όπου η χώρα μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τον Δημήτρη Τσουμήτα και το ασημένιο με τον Κώστα Παπαδόπουλο.

Το έτερο χρυσό ελληνικό μετάλλιο ήρθε στην κατηγορία των -42 κιλών με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ακτζίδη, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκαν οι Ελένη Γαρυφαλίδου (-57κ.), Ματθαίος Τσαρμαντίδης (-34κ.), Κωνσταντίνος Αγγελίδης (-55κ.) και Βασίλης Φιλιππίδης (-66κ.).

Ο Αθανάσιος Αρβανίτης στα -50κ. κατετάγη 5ος, όπως και ο Λεόντιος Τσακλίδης στα -60κ., ενώ τέλος στην 7η θέση βρέθηκαν οι Αθανασία Ζαριώπη (-44κ.), Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου (-52κ.), Ελπίδα Κατσαούνη (-63κ.), Γρηγόρης Ντανατσίδης (-55κ.) και Διονύσης Τζουγανάτος (-73κ.).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι επιτυχίες των αθλητών μας συνεχίστηκαν σ' ένα ακόμη τουρνουά στις Αχαρνές Αθηνών στις 11/2. Σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα ,ένα...